PRoizvodni PROGRAM

ŠPORTNE NOGAVICE

Športne kolesarske nogavice so nogavice narejene specifično za kolesarjenje. Sestavljajo jih predeli, spleteni iz mrežastega pletiva za večjo zračnost in učinkovito odvajanje odvečnega potu. Oblikovane so glede na specifične potrebe predela na stopalu med kolesarjenjem, saj lahko le tako zagotavljajo optimalno udobje, stopala pa ohranjajo suha in sveža. Nogavicam lahko glede na namen (tekmovalne, za trening, regeneracijske) dodajamo specifično stopnjo kompresije, da dosežemo željeni rezultat. Pogosto so visoke ter vpadajočih neon barv.

Funkcionalne komponente na kolesarski nogavici so:

  • Kompresijska elastika, ki stabilizira nogo in doda kompresijo. Lahko se doda skozi celotno nogavico ali samo na določenih predelih
  • Zračnike ponavadi dodamo na območju narta za pospešeno odvajanje potu.
  • Z reliefnim pletenjem v nogavico vsilimo večji volumen ter dodamo 3D strukturo in s tem izboljšamo odvajanje potu do delov kjer lahko izpareva.
  • Na točkah večjih obremenitev dodajamo ojačitve z gostejšim pletenjem ali uporabo debelejšega materiala.
  • Da dosežemo suho pletive med potenjem uporabljamo sintetična vlakna polipropilen, poliamid, microfibra itd

Športne tekaške nogavice si delijo lastnosti s kolesarskimi nogavicami, a so prilagojene za tek. Imajo dodatno ojačano elastiko za izboljšan oprijem ter drugačno strukturo v podplatu. Običajno izdelujemo nizke modele. 

Večnamenske športne nogavice so primerne za uporabo pri povečanih fizičnih aktivnostih, uporaba zračnikov omogoča povečano transpiracijo znoja. Da zagotovimo univerzalnost, pa uporabimo surovinski sestav na osnovi bombaža.

Pišite nam

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Lahko pa nas tudi pokličete

TELEFONSKA ŠTEVILKA
+386 51 354 245

NASLOV
Rožna ulica 9, 
8233 Mirna, Slovenija